HISTORIE 1990 - 2011


CONCERTEN 2011
Najaarsconcert 27 november 2011, Lutherse Kerk, Haarlem 

Op het programma stond het indrukwekkende Gloria van Vivaldi.

Drie zangers van de solistenopleiding van het Kathedrale koor zongen de solopassages. Verder stonden op het programma werken van Britten, Distler, Schubert, Schumann en Zagwijn. 

Pianiste Lennie Kerkhoff zorgde voor de begeleiding.10 september 2011 Korenlint


LUSTRUMJAAR 2010: 20 jaar Hoor Haar

 

13 november 2010 Oosterkerk, Haarlem
Dit vierde lustrumconcert begon met de serene Missa Sponsa Christi van de Haarlemse componist Hendrik Andriessen. De oorspronkelijk orgelbegeleiding was voor deze speciale gelegenheid bewerkt voor strijkers.
In het overige deel van het programma nam het thema Romantiek een prominente plaats in. Zo werd eerst een aantal Moravische gezangen (opus 32) van Antonin Dvorak ten gehore gebracht, in de originele Moravische versie gezongen.

Hierna leverden diverse Schubert-liederen uit de periode van de Romantiek een passende bijdrage aan dit lustrumconcert.
Zij namen het publiek mee van “himmelhoch jauchzend” naar “zum Tode betrübt”.

Tot slot stonden prachtige liederen van Robert Schumann op het programma. Hij componeerde deze romantische muziek in 1840 bij een cyclus van 8 gedichten van de Fransman Adelbert von Chamisso, genaamd “Frauenliebe und Leben”. De muziek was door dirigent Dirk Kaandorp speciaal voor Hoor Haar bewerkt voor driestemmig vrouwenkoor en strijkers. Zowel in de teksten als in de muziek treft men de extreme emotionele uitschieters aan die zo kenmerkend zijn voor het uiten van romantische gevoelens.12 september 2010 Korenlint


10 juli 2010 Lunchconcert
2009

8 november 2009
Doopsgezinde kerk, Frankestraat Haarlem

12 september 2009, Korenlint


2008

Jumelage met Angers
Vanaf 2007 dirigeert Dirk Kaandorp het koor. In mei 2008 stelde hij het programma samen van de jumelage uitwisseling met Angers uit Frankrijk. Zowel het gemengde koor Mozaïek uit Angers als Hoor Haar voerden meerkorige werken uit, o.a. "Hodie Christus natus est" van Giovanni Bassano. Deze werden, geheel in stijl, instrumentaal ondersteund door koperblazers en fluitisten. Verder vond de wereldpremière plaats van het stuk "La lune blanche", gecomponeerd door Dirk Kaandorp op tekst van Verlaine. Eveneens was er een première van een nieuw arrangement voor vrouwenkoor en piano van "Les parapluies de Cherbourg" van Jacques Demy en Michel Legrand.Tweede lustrumjaar 2000
Voor haar tweede lustrum bezorgde Hoor Haar, naast het Stabat Mater van Pergolesi, het publiek in 2000 een première: het koor heeft toen aan Jacques Verheijen een compositieopdracht gegeven. Hij componeerde bij het koor passende muziek op de tekst van “Alleen uit leed wordt kunst geboren” van Annie M.G. Schmidt.


 

Eerste lustrum 1995
Het eerste lustrum werd gevierd met de uitvoering van de opera Dido en Aeneas van Purcell. Hoor Haar gaf 5 openluchtvoorstellingen in Haarlem, Zandvoort, Overveen, Hoorn en Bergen aan Zee.